Lactosan P ( probiotyk dla trzody) 2 kg
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 149,00 zł, 21.11.2024
Polityka bezpieczeństwa
Zasady zwrotu
Zasady dostawy
PROBIOTYK (ZASIEDLACZ) DLA TRZODY CHLEWNEJ (PROSIĘTA, WARCHLAKI, TUCZNIKI, LOCHY) WSPOMAGA ROZWÓJ KORZYSTNEJ FLORY BAKTERYJNEJ W PRZEWODZIE POKARMOWYM DO PODAWANIA Z WODĄ LUB Z PASZĄ |
○ przy rekonwalescencji po przebytych chorobach ○ przy zmianach pokarmu i zatruciach ○ po stosowaniu antybiotyków i chemioterapeutyków
|
LAKTOZA • WITAMINA C • BAKTERIE KWASU MLEKOWEGO
ZASTOSOWANIE:
Zapobieganie biegunkom, wspomaganie wytworzenia bariery ochronnej w jelitach.
WŁAŚCIWOŚCI:
LACTOSAN P wprowadza do środowiska jelitowego specjalnie dobrany zestaw mikroorganizmów, których działanie polega m.in. na obniżeniu pH. Mikroorganizmy tworzą w przewodzie pokarmowym barierę odpornościową hamującą rozwój schorzeń powodowanych przez patogeny chorobotwórcze. Wit. C uszczelnia nabłonki i redukuje negatywne działanie stresu. Preparat przywraca i utrwala właściwy i korzystny dla trzody układ różnych grup fizjologicznych mikroorganizmów. Ogranicza choroby biegunkowe i upadki oraz schorzenia wynikające z zatruć paszami zawierającymi nadmierną ilość grzybów chorobotwórczych; wyrównuje zaburzenia w przemianie materii, jakie powstają w wyniku oddziaływania czynników stresowych takich jak: transport zwierząt, niewłaściwe żywienie, złe warunki środowiskowe, przepędy, wystawy, ciąża, odsadzenie od matek, choroby czy szczepienia.
STOSOWANIE:
TRZODA: Prosięta, warchlaki 100-200g/1000L wody do picia lub podawać wymieszane z paszą 100-200g/1T paszy. Okres podawania: wstawienie prosiąt: 7 dni, odsadzenie: 5 dni przed oraz 5 dni po odsadzeniu, po terapii antybiotykowej: 3-5 dni. Pozostałe grupy: 100g/1000L wody lub podawać wymieszane z paszą 100-200g/1T paszy.
SKŁAD: Materiały paszowe: Laktoza 8.9.1. DODATKI/1kg: Dietetyczne 3a: |
|||
witamina C |
|
250 000mg |
|
Zootechniczne 4b: mikroorganizmy: |
|||
Bacillus licheniformis DSM 5749 Bacillus subtilis DSM 5750 Lactobacillus acidophilus D2/CSL CECT 4529 Enterococcus faecium NCIMB 11181 Piediococus acidilactici ATCC 8042 Lactobacillus casei ATCC 7469 |
|
8x109 j.t.k. (CFU) 8x109 j.t.k. (CFU) 9x1012 j.t.k.(CFU) 9x1012 j.t.k.(CFU) 9x1012 j.t.k.(CFU) 9x1012 j.t.k.(CFU) |
|
SKŁAD ANALITYCZNY: Popiół surowy: 23,1%, Białko surowe: 0%, Oleje i tłuszcze surowe: 0%, Wilgotność: 5,6%, Cukry 50%. Na 0%, P 0%. Lizyna 0%, metionina 0%. WAGA: 2 KG |