Lactosan P ( probiotyk dla trzody) 2 kg

153,47 zł
Brutto

Wyświetl historię cen produktu

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 149,00 zł, 21.11.2024

Ilość

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady zwrotu

 

Zasady dostawy

PROBIOTYK (ZASIEDLACZ) DLA TRZODY CHLEWNEJ

(PROSIĘTA, WARCHLAKI, TUCZNIKI, LOCHY)

WSPOMAGA ROZWÓJ KORZYSTNEJ FLORY BAKTERYJNEJ

W PRZEWODZIE POKARMOWYM

DO PODAWANIA Z WODĄ LUB Z PASZĄ

○ przy rekonwalescencji po przebytych chorobach

○ przy zmianach pokarmu i zatruciach

○ po stosowaniu antybiotyków i chemioterapeutyków

LAKTOZA • WITAMINA C • BAKTERIE KWASU MLEKOWEGO

ZASTOSOWANIE:

Zapobieganie biegunkom, wspomaganie wytworzenia bariery ochronnej w jelitach.

WŁAŚCIWOŚCI:

LACTOSAN P wprowadza do środowiska jelitowego specjalnie dobrany zestaw mikroorganizmów, których działanie polega m.in. na obniżeniu pH. Mikroorganizmy tworzą w przewodzie pokarmowym barierę odpornościową hamującą rozwój schorzeń powodowanych przez patogeny chorobotwórcze. Wit. C uszczelnia nabłonki i redukuje negatywne działanie stresu. Preparat przywraca i utrwala właściwy i korzystny dla trzody układ różnych grup fizjologicznych mikroorganizmów. Ogranicza choroby biegunkowe i upadki oraz schorzenia wynikające z zatruć paszami zawierającymi nadmierną ilość grzybów chorobotwórczych; wyrównuje zaburzenia w przemianie materii, jakie powstają w wyniku oddziaływania czynników stresowych takich jak: transport zwierząt, niewłaściwe żywienie, złe warunki środowiskowe, przepędy, wystawy, ciąża, odsadzenie od matek, choroby czy szczepienia.

STOSOWANIE:

TRZODA: Prosięta, warchlaki 100-200g/1000L wody do picia lub podawać wymieszane z paszą 100-200g/1T paszy. Okres podawania: wstawienie prosiąt: 7 dni, odsadzenie: 5 dni przed oraz 5 dni po odsadzeniu, po terapii antybiotykowej: 3-5 dni. Pozostałe grupy: 100g/1000L wody lub podawać wymieszane z paszą 100-200g/1T paszy.

SKŁAD: Materiały paszowe: Laktoza 8.9.1. DODATKI/1kg: Dietetyczne 3a:

witamina C

 

250 000mg

 

Zootechniczne 4b: mikroorganizmy:

Bacillus licheniformis DSM 5749

Bacillus subtilis DSM 5750

Lactobacillus acidophilus D2/CSL CECT 4529

Enterococcus faecium NCIMB 11181

Piediococus acidilactici ATCC 8042

Lactobacillus casei ATCC 7469

 

8x109 j.t.k. (CFU)

8x109 j.t.k. (CFU)

9x1012 j.t.k.(CFU)

9x1012 j.t.k.(CFU)

9x1012 j.t.k.(CFU)

9x1012 j.t.k.(CFU)

 

SKŁAD ANALITYCZNY: Popiół surowy: 23,1%, Białko surowe: 0%, Oleje i tłuszcze surowe: 0%, Wilgotność: 5,6%, Cukry 50%. Na 0%, P 0%. Lizyna 0%, metionina 0%.

WAGA: 2 KG