

Polityka bezpieczeństwa
Zasady zwrotu
Zasady dostawy
Sól wapniowa kwasów tłuszczowych destylowanych z oleju palmowego
Zastosowanie w dawce tłuszczy chronionych nieulegające degradacji w żwaczu pomaga zmniejszyć deficyt energetyczny krów w okresie okołoporodowym oraz pozytywnie wpływa na rozród i stymuluje zwierzęta do szybkiego osiągnięcia szczytu laktacji.
Tłuszcz oleju palmowego z którego składa się produkt jest lekkostrawny i nie ma negatywnego wpływu na funkcje żwacza. Dzięki zawartości glukozy produkt jest źródłem łatwo dostępnej energii dla bakterii w żwaczu. Zastosowanie w dawce tłuszczy chronionych pomaga zmniejszyć deficyt energetyczny krów w okresie okołoporodowym oraz pozytywnie wpływa na rozród i stymuluje zwierzęta do szybkiego osiągnięcia szczytu laktacji.
Zalety produktu:
Wilgotność 3,5 %
Tłuszcz surowy 84,0 %
Popiół 12,5 %
Wapń 9,0 %
Specyfikacja Wartość energetyczna
Profil kwasów tłuszczowych Wartość energetyczna 30,61 MJ/ kg
Kwas mirystynowy (C14) 1,5 % NEL Bydło (energia strawna) 24,06 MJ/ kg
Kwas palmitynowy (C16) 44,0 % TDP 170 %
Kwas stearynowy (C18) 5,0 % JPM 3,3
Kwas oleinowy (C18:1) 40,0 % JPŻ 3,5
Kwas linolowy (C18:2) 9,5 % Energia str. trzoda 27,8 MJ / kg
Energia str. drób 7200 kcal / kg
EM drób 6750 kcal / kg
STOSOWANIE: 0,3-1 kg/ krowę na dzień