DROŻDŻE ALKOHOLOWE 5 KG
Drożdże alkoholowe/spirytusowe są produktem ubocznym powstającym przy produkcji spirytusu.
Przy fermentacji alkoholowej tworzą się odpowiednie szczepy bakterii, które namnażają się. Po odciągnięciu gotowego spirytusu powstaje odpad o wysokiej zawartości drożdży.
Drożdże alkoholowe są stosowane w żywieniu wszystkich grup zwierząt oraz do sporządzania mieszanek paszowych.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady zwrotu
Zasady dostawy
Drożdże alkoholowe/spirytusowe są produktem ubocznym powstającym przy produkcji spirytusu. Przy fermentacji alkoholowej tworzą się odpowiednie szczepy bakterii, które namnażają się. Po odciągnięciu gotowego spirytusu powstaje odpad o wysokiej zawartości drożdży.
Parametry:
Sucha masa % 88 – 90
Białko ogólne % 46
Popiół % 5
Wapń (Ca) % 0,36
Sód (Na) % 0,20
Fosfor (P) % 1,13
Lizyna % 1,54
Metionina % 0,82
Cystyna % 0,57
Histydyna % 1,40
Arginina % 1,80
Treonina % 1,43
Glicyna % 1,60
Walina % 2,10
Izoleucyna % 1,52
Tyrozyna % 1,15
Wit. B1 mg 18,00
Wit. B2 mg 40,40
Wit. B3 mg 132,00
Wit. B4 mg 3300,00
Wit. B5 mg 518,00
Wit. B6 mg 34,00
Wit. B12 mg 0,44
Drożdże alkoholowe są stosowane w żywieniu wszystkich grup zwierząt oraz do sporządzania mieszanek paszowych. Cechy szczególne: - mają właściwości buforujące - są nośnikiem aktywnych składników pokarmowych - stanowią źródło doskonałego białka i witamin (szczególnie z grupy B), substancji biologicznie czynnych i składników mineralnych - mają naturalnie chronione białko - posiadają szerokie właściwości probiotyczne - stymulują odporność i rozwój pożytecznych bakterii - obniżają ilość zaburzeń w procesie trawienia - regulują równowagę fizjologiczną jelit - regulują gospodarkę kwasową żołądka i jelit - wpływają na zdrowy rozwój racic, kopyt i sierści - zwiększają pobranie paszy
Dawkowanie: Bydło - 10 - 15%, do koncentratu nawet 70%
Trzoda - 5 - 10%
Drób - 5 - 10%
Ryby - nawet do 30%
Konie:100-150g./sztukę dziennie
Króliki:10% paszy
Gołębie: 20g(dwa razy w tygodniu)
Opakowanie: 5 kg