Pszenmix Zobacz większe

Pszenmix

31,00 zł

Nowy

195 Przedmioty

PSZENMIX 25 KG

PSZENMIX jest to produkt powstający przy produkcji izoglukozy, dla której surowcem bazowym jest pszenica o zdecydowanie lepszych parametrach od pszenicy paszowej (pszenica jakościowa). Na początku procesu zachodzi zmielenie ziarna pszenicy i oddzielenie okrywy nasiennej (otręby) od pozostałej części ziarna, z której w czasie procesu technologicznego - w wyniku różnych działań - zostaje odseparowana część skrobi i gluten - główne produkty procesu. Pozostała płynna masa jest poprzez wirowanie i odparowywanie pozbawiana części wody i następnie w postaci półpłynnej natryskiwana na odseparowane wcześniej okrywy nasienne.

 
Cechy PSZENMIXU:
PSZENMIX w porównaniu z pszenicą paszową posiada:
1. Wyższą zawartość białka: nawet do 21%.
2. Wyższą suchą masę (niższą wilgotność): max. 7%.
3. Wyższy poziom aminokwasów (nawet do 60%!).
4. Nieznacznie wyższy poziom włókna: max. 6.80%.
5. Bardzo przyjemny dla zwierząt aromat (przypominający zapach pieczonego chleba) - sprzyja zwiększeniu pobrania paszy pełnoporcjowej przez zwierzęta hodowlane.

PSZENMIX jest produkowany w postaci małych pelet i płatków, dlatego też jego konsystencja nie jest pylista, a na skutek dokładnej obróbki termicznej zyskuje bardzo wysoką czystość mikrobiologiczną oraz wyższą od pszenicy wartość energetyczną. Podsumowując wartość żywieniową tego surowca, wartość PSZENMIXU można śmiało porównać do wartości żywieniowej dobrej jakości pszenicy paszowej.

 
Zastosowanie PSZENMIXU w żywieniu zwierząt gospodarskich
PSZENMIX może być z powodzeniem stosowany w żywieniu:
1. Trzody chlewnej: 20%-30% (udziału w 1 tonie paszy pełnoporcjowej);
2. Indyków (starsze grupy): 20%-30% (udziału w 1 tonie paszy pełnoporcjowej);
3. Kur niosek stada towarowego: 10%-20% (udziału w 1 tonie paszy pełnoporcjowej);
4. Kur niosek stada reprodukcyjnego: 10%-20% (udziału w 1 tonie paszy pełnoporcjowej);
5. Bydła mlecznego: 20%-40% (udziału w 1 tonie paszy pełnoporcjowej);
6. Bydła opasowego: 20%-30% (udziału w 1 tonie paszy pełnoporcjowej);
7. Brojlerów gęsich oraz kaczych: 20%-40% (udziału w 1 tonie paszy pełnoporcjowej);
8. Strusi:10%-40% (udziału w 1 tonie paszy pełnoporcjowej).

 

SKŁADNIKI ANALITYCZNE( mogę się różnić gdyż każda dostawa to nieznacznie inne wartości)

BIAŁKO OGÓLNE 17,4%

TŁUSZCZ SUROWY 3,85%

POPIÓŁ SUROWY 5,26%

WŁÓKNO SUROWE 7,48%

30 Inne Produkty