- Nowy

BUT- maślan sodu 25 kg
Polityka bezpieczeństwa
Zasady zwrotu
Zasady dostawy
Podwójnie buforowany maślan sodu
Wpływa na zwiększenie spożycia paszy
Wpływa na wydzielenie enzymów trzustkowych
Poprawia rozwój dobroczynnej flory jelitowej
Stanowi naturalne źródło energii dla komórek jelitowych
Główne zalety:
• Poprawia proces trawienia począwszy już od jamy ustnej, wzmagając wytwarzanie
śliny i nasilając enzymatyczny rozkład składników odżywczych (β-galaktozydaza,
maltaza, sacharoza) i tym samym zwiększa strawność substancji odżywczych.
• Pobudza zewnątrz- (sekrecja amylaz, proteaz i lipaz do przewodu trzustkowego) i
wewnątrzwydzielniczą aktywność trzustki (uwalnianie insuliny i glukagonu do krwi),
poprawiając trawienie oraz przyswajanie składników odżywczych i prowadząc do
zwiększenia przyrostów masy ciała i efektywności wykorzystania paszy.
• Kontroluje rozwój patogennych mikroorganizmów obecnych w świetle przewodu
pokarmowego oraz pobudza namnażanie się bakterii kwasu mlekowego zapewniając
optymalną czynność jelit.
• Sprzyja regeneracji komórek budujących błonę śluzową jelit oraz zwiększa
powierzchnię wchłaniania i tym samym poprawia wykorzystanie paszy.
Opakowanie: 25 kg